Întrevederea primarului general interimar, Ruslan Codreanu, cu primarul orașului Riga, Nils Ušakovs

0
712

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu primarul orașului Riga, Nils Ušakovs.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-economică a oraşelor Chişinău şi Riga, dar şi despre oportunitatea stabilirii relațiilor de colaborare și schimb de experiență dintre cele 2 orașe.

Primarul general interimar şi-a arătat interesul pentru colaborarea cu administraţia oraşului Riga, ţinând cont de experienţa şi evoluția părţii letone, în special pe domenii precum gestionarea deșeurilor și salubrizare, a patrimoniului public și reabilitarea clădirilor. „Am prezentat demersul actualei administraţii publice a Chişinăului pentru colaborare și schimb de experiență în implementarea politicilor și strategiilor de dezvoltare urbană, precum și a managementului de prelucrare și depozitare a deșeurilor”, a menționat Ruslan Codreanu.

La rândul său, primarul de Riga, Nils Ušakovs, şi-a arătat disponibilitatea de a coopera și a oferi expertiza necesară Chişinăului pentru dezvoltarea proiectelor comune.

Cei doi edili au convenit că Primăria municipiului Chișinău va constitui o echipă de specialişti de la Î.M. „Autosalubritate”, care se vor deplasa, în luna ianuarie 2019, la Riga, într-o misiune de instruire și schimb de experiență. Totodată, în luna februarie a anului viitor, reprezentații întreprinderii municipale „Getlini Eko”, cel mai mare poligon de gestionare a deșeurilor din Europa, vor vizita Chișinăul pentru a oferi suport în reorganizarea serviciului de colectare a deșeurilor din capitală.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care primarul general interimar, Ruslan Codreanu, o realizează în Letonia, în perioada 11-13 decembrie, a.c. Programul delegaţiei din Chişinău mai prevede întrevederi cu vicepreședintele Riga City Council, Andris Ameriks, dar şi întâlniri cu reprezentanții asociațiilor mediului de afaceri letoni.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.