Ion Ceban despre situația Covid-19

0
334

Ion Ceban a discutat cu conducătorii mai multor spitale din capitală.

Cazurile sunt în scădere, dar oricum situația este alarmantă.

Specialiștii ne spun că suntem într-o descreștere epidemică, dar incidența rămâne una încă înaltă. Totodată am fost informat că se securizează spațiile strategice în spitale pentru un posibil val nou de infecții și este pregătită logistica pentru demararea vaccinării anti-Covid-19. Știm cu toții că a fost aprobat Planul național de imunizare anti-Covid-19, ministerul ne va spune și ne va ghida când anume va începe o anumită etapă de vaccinare, iată de ce trebuie să fim pregătiți”, a declarat acesta.

Astfel, cei din sistemul de sănătate Chișinău au inițiat o pregătire pentru demararea vaccinărilor în municipiu.

De asemenea, vor fi formate echipe medicale pentru efectuarea vaccinurilor la nivel de asistența medicală primară, instruit personalului medical care va fi implicat în procesul de vaccinare.

Se va face organizarea și stabilirea cabinetelor de vaccinare, pregătirea și definitivarea listelor de așteptare a persoanelor care se vor vaccina.

Totodată, au loc consultări și coordonări cu MSMPS cu referire la tot procesul și lanțul logistic de recepționare și distribuire a vaccinurilor de la laboratorul Agenției naționale de Sănătate Publică.

Ion Ceban

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here