Ion Ceban susține că municipalitatea nu este vinovată de sistarea activității uzinei de reciclare a deșeurilor din Chișinău

0
57

Primarul general, Ion Ceban, susține că nu este împotriva activității uzinei de reciclare a deșeurilor ABS Recycling.

De asemenea, se menționează că nu municipalitatea închide uzina de colectare și sortare a deșeurilor ABS care este un proiect de afaceri privat.

Ion Ceban afirmă la acest capitol trebuie să fie discuții și să negocieze în ce e bine și ce vine în contradicție cu normele. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din această dimineață.

Nu este primarul general contra. Dar sunt oameni în fracțiunea PAS din CMC, care nu au dorit să încheie un contract cu această companie. Aduc aminte că în 2016 a fost proiect pilot cu Primăria ca să sorteze gunoiul 6 luni de zile. A continuat cu titlu gratuit să sorteze și să scoată obiectele reciclabile. Pe zi tone de deșeuri de la Autosalubritate ajungea la sortare și la ABS rămânea 15 procente din deșeuri care erau reciclabile după care duse la fabrica din Peresecina. Oamenii zic că sunt în minus. Alții se revoltă deși și acolo nu este totul clar și au interpretat că eu aș avea personal ceva împotrivă”, a declarat edilul capitalei.

Reamintim că, uzina ABS și-a anunțat sistarea activității pe o perioadă nederminată. Primarul general Ion Ceban a catalogat această acțiune ca șantaj asupra municipalității.

ionceban.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here