Masă rotundă cu genericul „Sunt important, nu mă ignora”

0
976

Astăzi, 23 ianuarie 2019, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului în parteneriat cu Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” au desfășurat o masă rotundă cu genericul „Sunt important, nu mă ignora”.

Activitatea a fost organizată în contextul lansării de către DMPDC a Campaniei de informare și sensibilizare în scopul prevenirii și combaterii neglijării copiilor cu mesajul „Sunt important, nu mă ignora”.

La masa rotundă au participat specialiști responsabili de domeniul protecția drepturilor copilului din diverse servicii, precum: Rodica Corețchi, manager al Centrului de asistență psihosocială a copilului și familiei „AMICUL” (CNPAC), Tudor Borș, șef SIC al SCASP (Direcția de Poliție a mun. Chișinău), Tamara Tentiuc, șef al Direcției drepturile copilului (Oficiul avocatului poporului pentru drepturile copilului).

De asemenea, la masa rotundă au participat elevi ai claselor a 12 – a din 6 instituții de învățământ: Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”; „Aristotel”; „Elena Alistar”, „Gaudeamus”; „Prosucces”; „Hyperion”, dar și adolescenți din centrele de plasament.

Activitatea a început cu cuvântul de salut al șefului interimar al Direcției, Lucia Caciuc, ulterior, directorul instituției gazde, unde s-a desfășurat activitatea, Daniela Vacarciuc, a inițiat discuții cu elevii abordând problema ignoranței ca fenomen distructiv pentru toată comunitatea.

Activitatea a avut un caracter interactiv, astfel, elevii au avut posibilitatea să afle informații utile cu referire la fenomenul ignoranței, cum cred în viziunea acestora că se manifestă ignoranța, la fel elevii au acordat întrebări specialiștilor cu privire la cum sesizează un abuz dacă observă că prietenul, colegul, vecinul este neglijat, la cine trebuie să apeleze și ce fel de servicii există în municipiul Chișinău pentru asigurarea protecției și asistenței persoanelor care le-au fost aplicate diverse abuzuri.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.