Municipiul Chișinău va oferi servicii mai bune de protecție socială a copilului

0
779

Primăria municipiului Chișinău, UNICEF și Alianța ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei (APSFC) au semnat astăzi un nou Memorandum de înțelegere pentru anii 2019-2022, ce are drept scop consolidarea sistemului de protecție a copilului, a sistemului sănătății, educației, dezvoltării timpurii, precum și a segmentului adolescenților și tinerilor în municipiul Chișinău.

Un prim pas al parteneriatului va fi evaluarea eficienței și eficacității subdiviziunilor municipale de profil și elaborarea Foilor de parcurs corespunzătoare.

O inițiativă similară a fost implementată în anul 2018, când o echipă de experți a evaluat performanța organizațională a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului (DMPDC) și a propus spre aprobare Consiliului Municipal Chișinău o Foaie de parcurs pentru îmbunătățirea sistemului municipal de protecție a copilului.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a menționat că pentru Administrația publică locală Chișinău, parte în acest proces, calitatea serviciilor sociale oferite copiilor vulnerabili devine o prioritate, în condițiile când este vorba de copii – viitorul de mâine și parte a societății în care trăim.

Având un raport detaliat de evaluare și o foaie de parcurs, știm care sunt cele mai bune căi de promovare a capacității sistemului municipal, pentru a răspunde nevoilor copiilor vulnerabili și de a le asigura reintegrarea socială“, a mai spus edilul capitalei. 

La rândul său, reprezentanta de Țară UNICEF Moldova, Desiree Jongsma, a ținut să remarce importanța implementării la nivel local a practicilor privind protecția copilului, care au dat rezultate în mai multe state și anume: cele privind oferirea protecției grupurilor mai mici de copii, care sunt mai puțin vizibile pentru sistemele naționale, cum ar fi copiii străzii.

Pentru a aborda problemele copiilor marginalizați, în cele mai multe dintre intervențiile noastre, ne propunem abordări GLOCALe: o combinație a celor mai bune practici globale și a mobilizării la nivel local“, a adăugat Desiree Jongsma.

Proiectul are drept scop dezvoltarea unor servicii mai bune de protecție socială a copilului la nivel local. Inițiativa se înscrie în prioritățile UNICEF pentru anii 2018-2022, privind protecția copiilor de exploatare și violență, precum pentru prevenirea abandonului, separarea de familie și neglijarea.

În prezent, peste 15 mii de copii beneficiază anual de serviciile sistemul municipal de protecție a copilului.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.