Pe lacul din Parcul „Valea Morilor” au fost puse în funcțiune echipamente inovative pentru curățarea apei

0
142

Primăria municipiului Chișinău informează că ieri, 12.09, pe lacul din Parcul „Valea Morilor” au fost puse în funcțiune echipamente inovative pentru curățarea apei.

Astfel, 16 aeratoare destinate oxigenării apei, precum și un utilaj special pentru producerea soluției dezinfectante (soluție apoasă de NaCl), va asigura curățarea apei din lac, dar și a plajei, prin metode ecologice.

Sistemele de oxigenarea a apei au fost instalate pe fundul lacului pe o jumătate din suprafața bazinului, în zona de plajă. Tehnologia este total inofensivă, funcționând prin metoda de împingere a bulelor de aer de la adâncime la suprafața apei.

Potrivit lui Serghei Carp, șef al Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”,  funcționarea sistemelor de aerare va asigura oxigenarea apei, și respectiv vor fi diminuate cazurile de îmbolnăvire/pieire a peștilor.

Mai mult, mișcarea apei va stopa procesul de înflorire a algelor și acumulare a nămolului, iar efectele pozitive asupra ecosistemului din parc vor fi vizibile peste o lună de zile.

De asemenea, utilajul destinat producerii de soluție dezinfectabilă (soluție apoasă de NaCl), cu o capacitate de 3 tone/h, va asigura cantitatea necesară de substanță pentru curățarea, prin metode ecologice, a apelor din lacuri și a plajelor din Chișinău.

Menționăm că echipamentele pentru întreținerea bazinelor de apă, achiziționate de Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, sunt produse în SUA și au costat 1,8 mil. lei.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here