Foto: ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică(ANRE) a stabilit noile prețuri la carburanți pentru ziua de mâine, 24 noiembrie. Astfel, prețul benzinei A95 va fi de 25,73 lei/litru, iar cel al motorinei – 25,75 lei/litru. ANRE a explicat de ce se ieftinesc produsele petroliere.

Menționăm că, mâine benzina se ieftinește cu 22 de bani, iar motorina cu 25 de bani.

Potrivit ANRE, pe parcursul ultimelor circa 10 zile cotațiile Platts au scăzut semnificativ, ajungând sub nivelul de 900 $/tona la benzină și sub 1000 de $/tona la motorină.

”După o perioadă în care bursele internaționale au reacționat negativ la planurile occidentului de a renunța începând cu 5 decembrie la țițeiul rusesc şi din 5 februarie la produsele petroliere derivate, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă la moment o scădere mai pronunțată a prețurilor la nivel internațional”, se arată în comunicatul de presă al ANRE.

Agenția menționează că, contrar prognozelor anterioare, precum că rafinăriile europene se vor confrunta cu un deficit din cauza interdicției UE asupra petrolului rusesc, actualmente se observă o aprovizionare suficientă a acestora cu țiței.

După cum menționează Bloomberg, piețele sunt puternic influențate de discuțiile între Arabia Saudită şi alte state membre OPEC privind o posibilă majorare a producţiei de petrol, precum și mesajele potrivit cărora China şi-a înăsprit restricțiile sanitare, fapt care ar putea să afecteze perspectivele privind cererea mondială de țiței.

ANRE asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard calculate în baza mecanismul actual și reiterează faptul că acestea reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here