Pretura Ciocana monitorizează organizarea și coordonarea activităților serviciilor specializate în efectuarea lucrărilor de degajare a gheții

0
699

În urma condițiilor climaterice, formarea poleiului, Pretura sectorului Ciocana, monitorizează în teritoriu, organizarea și coordonarea activităților serviciilor specializate în efectuarea lucrărilor de degajare a gheții și salubrizare.

– Î.M. Pentru Servicii Locative Ciocana începând cu ora 04:00 desfășoară lucrări pe trotuarele din str.Alecu Russo, bd.Mircea cel Bătrîn, str.Petru Zadnipru, str.Igor Vieru, str.prof.Ion Dumeniuc, str.Mihail Sadoveanu, str.Sargidava, str.Vadul lui Vodă nr.80, drumurile de acces inter-cartier str.Voluntarilor cu o unitate de presărare a materialului antiderapant.

Totodată s-a intervenit pe trotuare cu o unitate specializată „HACO”.

– Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi cu 38 de muncitori și 5 unități de transport, efectuează lucrări de degajare a ghețușului cu presărarea materialului antiderapant (sare, nisip) cât și salubrizează și evacuează gunoiul din urnele aleii bd.Mircea cel Bătrîn, str.Vadul lui Vodă și scuarul str.Ginta Latină. Colectarea și evacuarea gunoiului ocazional de pe spațiile verzi din str.Meșterul Manole, str.Uzinelor, str.Varnița și str.Lunca Bîcului.

Totodată în scuarul din str.Ginta Latină continuă curățarea arborilor, arbuștilor și defrișarea suprafețelor împădurite. De asemenea se efectuează curățarea arborilor cu turnul din str.Maria Drăgan nr.6, nr.8 și str.Vadul lui Vodă nr.78.

De asemenea continuă doborârea arborilor fără turn, evacuarea lemnului și evacuarea crengilor din Parc-Pădure ”Râșcani”.

– Asociația de Proprietari de Locuințe Privatizate 54/218 cu 19 muncitori
salubrizează și presară material antiderapant (nisip, sare) la stațiile de așteptare a transportului urban, trecerile de pietoni, căile de acces spre platourile de acumulare a gunoiului menajer.

– Î.M. Regia „Exdrupo” efectuează lucrări de salubrizare manuală pe str.Alecu Russo, bd.Mircea cel Bătrîn și mecanizată pe str.Vadul lui Vodă, str.Nicolai Milescu Spătarul, bd.Mircea cel Bătrîn, str.Meșterul Manole.

De asemenea se efectuează curățarea canalizării pluviale și montarea și ridicarea la cotă a reșourilor din str.Otovasca.

Toate aceste lucrări sunt efectuate în interesul locuitorilor sectorului Ciocana și a municipiului Chișinău.

Pretura Ciocana

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.