Relansarea campaniei de prevenire şi combatere a fenomenului cerşetoriei și a copiilor în situație de stradă

0
735

Astăzi, 11 aprilie 2019, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a relansat campania de prevenire şi combatere a fenomenului cerşetoriei și a copiilor în situație de stradă, cu mesajul: “Nu le mai da bani! Ajută-ne să-i protejăm!”

Relansarea campaniei s-a desfășurat printr-o conferință de presă, unde au participat Lucia Caciuc, șef interimar al Direcției, Maia Bănărescu, avocatul poporului pentru drepturile copilului, Tudor Borș, șef SIC al SCASP din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, reprezentanții instituțiilor mass-media.

Conferința de presă a inițiat cu difuzarea spotului social cu mesajul: “Nu le mai da bani! Ajută-ne să-i protejăm!”, ulterior, șeful interimar al DMPDC, Lucia Caciuc a prezentat informații ce țin de fenomenul cerșetoriei cu implicarea copiilor, precum și date statistice la acest compartiment.

Lucia Caciuc, șef interimar al DMPDC: Pentru pomii roditori fiecare floare este speranţa unui fruct, iar fiecare fruct dovada existenţei şi certitudinea perenităţii. Întocmai sunt pentru om visele şi faptele sale. Fiindcă, întocmai precum pomul, şi omul, pentru a rodi, trebuie mai întâi să înflorească… Atunci când am ales aceste fraze m-am gândit la cel mai important fruct pe care omul îl aduce pe lume – copilul. Și în condițiile în care copilul este cel mai important pentru noi nu ne putem permite luxul să ne comportăm așa cum fac mamele care ies în stradă cu acești copii, respectiv, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului relansează campania de prevenire și combaterea a fenomenului cerșetoriei și a copiilor în situație de stradă, cu mesajul “Nu le mai da bani! Ajută-ne să-i protejăm!”.

Menționăm că în anul 2017, în adresa DMPDC au parvenit 594 sesizări, dintre care: privind violenţa fizică – 184, psihologică – 110, sexuală – 7, exploatare prin muncă – 5, neglijare – 288.

La fel au fost depistați vagabondând și cerșind 10 copii; în anul 2018 au fost înregistrate 599 de sesizări: violenţă fizică – 242, psihologică – 76, sexuală – 5, exploatare prin muncă – 1, neglijare – 275.

La fel au fost depistați vagabondând și cerșind 12 copii.

Prin această campanie DMPDC îndeamnă toţi cetăţenii care remarcă un copil sau un matur cu un copil cerşind în stradă, să nu le oferiţi bani, ci să sesizaţi imediat la numărul 112 organele de Poliţie, care dispun de pârghii legale şi transport pentru a se deplasa imediat la faţa locului şi care, ulterior, vor implica autorităţile tutelare pentru a soluţiona cazurile acestor copii.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.