Sportivi amatori și veterani de război vor participa la maratonul “Ștafeta Veteranilor”

0
83

Sportivi amatori, membri ai Asociația Veteranilor de Război din Republica Moldova “Credință Patriei” și ai Asociației Run Moldova, vor participa la maratonul “Ștafeta Veteranilor”, organizat de Asociația Invictus România.

Alergătorii din R. Moldova vor porni mâine, 12 octombrie, ora 9.00, din preajma Cimitirului Eroilor de pe bd. Decebal 17 să alerge pe o distanță de 150 de km, porțiunea Chișinău – Iași.

Este pentru prima dată când la evenimentele de comemorare a eroilor organizate de Asociația Invictus România au fost încadrați și sportivi amatori și veterani din care participă la maratonul în memoria eroilor de război.

Ultramaratonul “Ștafeta Veteranilor” este un eveniment sportiv pentru alergători și veterani de război care vor alerga 3 800 de kilometri pe trei trasee – albastru, galben și roșu, simbolizând tricolorul. Pe cele trei trasee ale ștafetei, de la Mărășești, Făgăraș și Chișinău, până la Carei, vor alerga câteva mii de participanți.

Finișul va fi pe 25 octombrie, la Monumentul Ostașului Român din Carei, România, care a fost declarat oraș-erou de Parlamentul de la București.

moldpres.md 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here