Apeductul din str. Sfatul Țării va fi renovat în timp record, iar craterul din asfalt va fi reamenajat!

0
704

S.A. ,, Apă-Canal Chișinău” dă asigurări că apeductul avariat din str. Al. Șciusev, colt cu Sfatul Țării va fi reparat până la sfârșitul zilei, iar consumatorii afectați vor fi reconectați la apă. Vorbim despre locatarii de pe str. Kogâlniceanu, perimetrul Al. Pușkin-Sf. Țării, dar și de pe str. Sf. Țării în perimetrul Al. Mateevici și 31 August au rămăs fără apă.

Serviciul dispeceratul central al întreprinderii a fost informat despre scurgerea respectivă printr-un apel telefonic. Imediat, ce am fost anunțați, echipele de intervenție au sistat apa. Potrivit specialiștilor avaria s-a produs din cauza uzurii excesive a apeductului cu D-300 mm, aceasta datând din 1983. Fiind o scurgere de proporţii a avut loc și surparea asfaltului.

Imediat ce a fost localizată avaria, prin închiderea vanelor de delimitare, apa acumulată în conductă, a fost eveacuată până la golirea completă a reţelelor.

Deoarece, vorbim despre o porțiune afectată destul de mare, traficul rutier din zonă va fi parțial restricționat. Pentru a evita situații neplăcute, în zonă vor fi afișate indicatoare rutiere temporare.

Dacă va fi necesar, tronsonul de apeduct deteriorat va fi înlocuit. După finalizarea lucrărilor, vor avea loc lucrări de amenajarea a săpăturilor tehnologice, iar consumatorii afectați vor fi reconectați la serviciul de alimentare cu apă potabilă.

În majoritatea cazurilor, remedierea avariilor produse la rețele de apeduct și canalizare, presupune și lucrări de excavare, cu coordonarea obligatorie a serviciilor responsabile: Direcţia generală de transport public şi căi de comunicație, Poliţia Rutieră, Chişinău Gaz, Gas Natural Fenosa, Moldtelecom, şi alte organizaţii ce au comunicaţii inginereşti.

Lucrările de excavare încep abia după ce vin la fața locului reprezentanții instituțiilor nominalizate pentru a nu deteriora alte rețele inginerești.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.