Familiile din capitală, care au trei și mai mulți copii la grădiniță, vor primi ajutoare financiare în sumă de 700 de lei lunar.

O decizie în acest sens a fost susținută pe 23 octombrie 2018 în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău cu votul a 43 de consilieri.

În cadrul ședinței, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Viorica Negrei, a specificat că, până în prezent, au fost identificați 111 copii care provin din 37 de familii ce ar putea beneficia de indemnizație.

„Vrem să susținem financiar familiile cu mai mulți copii, astfel încât părinții să nu plece peste hotare. Ajutorul financiar va fi foarte util pentru aceste familii”, a spus Negrei.

Pentru a ridica alocația, părinții vor depune o cerere la grădiniță. Prezenta decizie va avea efect retroactiv, iar indemnizațiile vor fi calculate și oferite începând cu 1 septembrie curent.

Suportul financiar urmează a fi încasat lunar. Pentru perioada septembrie-decembrie curent, din bugetul municipal au fost prevăzuți 104 mii de lei.

moldpress.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.