Mai multe pasaje subterane din capitală vor fi reabilitate în acest an

0
715

Pentru asta, din bugetul municipal vor fi alocate 10 milioane de lei.

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat astăzi după ședința săptămânală a serviciilor primăriei că, în anul 2019, ar urma să fie reabilitate 4-5 pasaje pietonale subterane.

Două dintre acestea se află în sectorul Botanica și pentru reparația lor vor fi alocate cinci milioane de lei.

O sumă similară va fi cheltuită pentru alte două pasaje din capitală, însă autoritățile municipale încă nu au decis care vor fi acestea.

Acum a fost făcut devizul de cheltuieli pentru subterana de la intersecția bulevardului Dacia cu strada Teilor, pentru că acolo avem cele mai multe plângeri de la locatari. Nu vom merge pe varianta de anul trecut, pe modelul participării agenților economici, pentru că nu vrem să depindem de aceștia. Vom aduce subteranele în stare normală. Prioritar vom asigura accesul către subterane și pante de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. Trebuie să fie reabilitate toate scările, să fie reparate în interior, să fie curățate, spălate și iluminate. Asta îmi propun: să aducem subteranele la condiții normale, accesibile pentru toate persoanele, nu super – design care costă zeci de milioane, bani care nu ni-i putem permite”, a afirmat Ruslan Codreanu.

În municipiul Chișinău sunt 20 de pasaje pietonale subterane.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.