Oaspeți-surpriză în vizită la copiii din Casa comunitară Beneficiarii Casei pentru copii cu dizabilități severe

0
152

Oaspeți-surpriză în vizită la copiii din Casa comunitară Beneficiarii Casei comunitare pentru copii cu dizabilități severe au fost vizitați astăzi de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, soprana, Valentina Naforniță și baritonul, Mihai Dogotari.

Oaspeții s-au familiarizat cu condițiile de trai a copiilor, au discutat cu personalul casei și au interacționat cu copiii, care au s-au arătat foarte bucuroși de vizita oaspeților.

În cadrul vizitei au fost prezenți și reprezentanții Asociației Obștești „CCF Moldova”, care au contribuit financiar la edificarea Casei comunitare.

Fondurile au fost colectate în cadrul Galei generozității din anul 2015.

Printre invitați speciali s-a numărat și Valentina Nafornița, care este patronul asociației împreună cu soțul ei, baritonul Mihai Dogotari, precum și alte nume notorii.

În cadrul vizitei, șeful interimar al Direcției, Lucia Caciuc a menționat despre importanța creării caselor comunitare pentru copii cu dizabilități severe, în care să existe căldură sufletească, mediu propice dezvoltării copilului.

Casa comunitară este prevăzută pentru 12 copii, la moment sunt plasați 11 copii, care beneficiază de servicii paleative, alimentație și îngrijire specială.

 

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here