UN NOU OBIECTIV TURISTIC ȘI ECONOMIC LA CHIȘINĂU

0
506

Clădirea Morii Roșii, de pe strada Moara Roșie 5, poate fi restaurată devenind nu numai un loc frumos și sigur pentru locuitorii din regiune, dar și un obiectiv cu potențial economic.

Avem la nivel de Chișinău multe proiecte, care necesită comunicare. De exemplu, cum să salvăm din ruine obiectivul de pe strada Moara Roșie 5? Este un obiectiv industrial, care valorificat poate deveni un obiectiv atractiv, mai ales că are și potențial economic. Recent am discutat cu domnul Viceprimar de ramură, Ilie Ceban, problema salvării Morii Roșii de pe strada Moara Roșie 5, printr-un proiect de parteneriat.” a declarat Ion Ștefăniță, Directorul Agenției pentru Inspectarea și Restaurarea Monumentelor, într-un interviu acordat portalului nostru informativ.

Amintim că Moara Roșie a fost construită între anii 1850 – 1860, fiind una dintre primele mori cu aburi din Chișinău. Distrusă în repetate rânduri, reconstruită de fiecare dată cu adăugarea a noi etaje, moara, fiind dotată cu tehnică performantă germană a funcționat până în 1950.

Și-a încetat activitatea în perioada sovietică, când a fost transformată în depozit. Acum clădirea morii este avariată, responsabilii de reconstrucția ei din anii precedență cerând să fie demolată, pe motiv că ar prezenta un pericol sporit pentru viața cetățenilor.

Actualmente, la Chișinău există doar două mori cu aburi: moara din cărămidă roșie și moara de pe str. Pușkin.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here