DIN PRIMA SURSĂ: INTERVIU CU ALEXANDRA TOLOCICO, CONSILIER MUNICIPAL

0
545
  1. Ce v-a făcut să alegeți politica drept domeniu de activitate?

În primul rând, dorința de a schimba viața oamenilor prin participarea personală în cadrul eșichierului politic și anume, în cadrul unei organizații politice, în activitatea căreia eu ofer tot sprijinul necesar. Alți factori care mi-au influiențat decizia au fost dorința și posibilitatea de a comunica și de a ajuta societatea. Este interesant faptul că având capacități analitice, eu, de fapt, sunt diplomat, interlocutor atent și tind spre a ajuta oamenii în problemele cu care se confruntă zi de zi.  Mereu mi-a plăcut politica ca parte componentă a vieții cotidiene, iar cu trecerea timpului am început să particip la diferite manifestații, cercuri organizate de către unii reprezentanți politici. Astfel, politicul a devenit parte componentă a vieții mele.

În ultima perioadă, impactul politicului asupra omului de rând este în continuă creștere. Acesta a fost un alt motiv, pentru care politicul a devenit un domeniu de activitate pentru mine. Cu ceva timp în urmă, sistemul politic din Republica Moldova era asociat cu un haos total, însă în prezent, acesta a suferit transformări radicale și eu, prin exemplul meu,vreau să demonstrez societății că și în sistemul politic este loc pentru oameni onești, oameni cu verticalitate.

  1. Cunoaștem puțin din biografia Dumneavoastră. În ce domeniu aveți studiile, ați mai activat ori activați și în alt domeniu?

Am studii în domeniul matematicii, lumea cifrelor este domeniul în care mă simt cel mai bine! Regina științelor este matematica! Deasemenea, nu îmi este străină fizica teoretică. Am finisat studiile în domeniul economic, sunt o persoană a științelor exacte. Înainte de a deveni Consilier Municipal pe listele PSRM, timp de mai mulți ani, am activat în calitate de manager de proiecte al Fundației de Binefacere „Soluția”. Cu mândrie pot să afirm că începând cu anul 2011, eu am fost una dintre persoanele care au deschis ușile Fundației de Binefacere „Soluția”, care este una dintre cele mai recunoscute şi apreciate organizaţii. „Soluția” oferă asistenţă juridică de calitate şi ajutor de orientare socială cetăţenilor noștri, care se află în dificultate. Anume în cadrul fundației am început cu proiecte privind iluminarea și stecluirea blocurilor locative din mun. Chișinău, cu renovarea și amenajarea scărilor din bloc și finisând cu suportul juridic pentru diverse categorii de cetățeni. Pot afirma cu certitudine că am abilitățile necesare pentru a continua lucrurile bune la un alt nivel, iar funcția pe care o dețin îmi acordă această posibilitate. Eu știu că fiecare zi este o nouă provocare, care după sine aduce și o anumită experiență, eu continui să învăț și să acumulez aptitudini noi de la colegii cu o practică mai vastă.

  1. Care au fost oamenii frumoși, care v-au înconjurat în copilărie?

Cei mai frumoși oameni din viață sunt, cu siguranță, părinții. Ei mi-au dat educația necesară, ei m-au format ca personalitate și mi-au oferit încrederea și suportul necesar pentru a mă afirma în societate. Lor le datorez ceea ce sunt astăzi.

  1. Căror persoane le sunteți recunoscătoare pentru succesul atins și ce personalități vă servesc drept model?

În fiecare etapă a vieții întâlnim oameni care își lasă amprenta asupra noastră, la moment aș putea spune că și colegii de muncă au un impact pozitiv asupra mea. Mă înconjoară multă lume de bună credință, de la care aș putea lua exemplu. Orice realizare devine un succes, datorită mai multor factori, începând cu persoanele prezente în viața cotidiană și finisând cu munca depusă zi de zi la oficiu. O persoană anume care să îmi servească drept model nu am, însă am numeroase exemple de la care învăț în firecare zi. În acest context aș dori să aduc sincere mulțumiri domnului Președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, doamnei Președinte a Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi și secretarului executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, care mi-au oferit credit de încredere la etapa inițială, mă mândresc că fac parte din echipă. Pentru valorificarea potențialului trebuie să urci treptele pe rând, iar astfel probabilitatea sa devii tu însuți un exemplu, este mai mare!

  1. Care sunt problemele principale ale oraşului? Ce proiecte intenționați să propuneți la vot, în timpul apropiat, care au menirea să le soluţioneze?

Cu părere de rău acest oraș în ultimii ani a degradat constant, sunt multe de făcut, iar noi cu toții trebuie să fim conștienți de faptul că aceste lucruri nu se schimbă peste noapte. De unul singur nu poți face mare lucru, însă împreună cu echipa, de ce nu, cu întreaga componență a Consiliului Municipal Chișinău vom reuși să facem lucruri frumoase! Avem nevoie de locuitori ai capitalei conștienți că și ei sunt parte a sistemului, iar orice contribuție din partea lor ar fi binevenită. Așteptăm idei, sugestii, recomandări! Împreună vom face orașul mai comod și mai frumos. Noi toți trăim aici, și prin urmare la dezvoltarea lui, tot toți trebuie să participăm. Eu sunt deschisă la orice propunere constructivă din partea locuitorilor. Chișinăul este pentru toți! Cu toții merităm să mergem pe drumuri bune, să ne plimbăm în parcuri comode, să avem un sistem de educație performant, domeniu social dezvoltat și sistem de sănătate eficient. În primul rând, noi trebuie să începem schimbările de la sine. După cum a spus Antoine de Saint-Exupéry – «Проснулся утром – убери свою планету», atât în sens global, cât și personal. Când fiecare va prețui munca sa personală și a celor din jur și va dori să vadă frumusețea din jurul său, atunci va fi regulă. Pas cu pas noi trebuie să depunem efort, fiecare locuitor al orașului, pentru a reîntoarce frumusețea Chișinăului de altădată.

  1. Ce neajunsuri are bugetul pentru anul 2020? Vor fi periclitate unele domenii de activitate ori, dimpotrivă, finanțarea în noul an este una promițătoare?

Finanțarea în noul an este una pe măsura posibilităților din oraș. Ca membru al echipei socialiștilor am să ofer tot suportul necesar pentru realizarea proiectelor propuse de către primarul general, sunt foarte multe proiecte bune. Este important că acest buget vine nemijlocit în beneficiul chișinăuienilor.

  1. Mai multe femei în politică înseamnă o politică de calitate?

Nu numai calitate, mai înseamnă și echilibru. Bărbații fără femei își fac de cap.

  1. Care sfaturi ale părinților și bunicilor, astăzi, vă servesc drept motto în viață?

Dacă ai destulă răbdare poţi să muţi munţii din loc sau cu răbdarea treci și marea. Trebuie să avem răbdare în ziua de azi, cu toții vedem în ce regim alert trăim și cât de rapid se schimbă lucrurile. Nu există nimic imposibil, putem face orice, depinde doar de noi. Începe de la sine să schimbi lumea spre bine, prin exemplul propriu.

  1. Ce aţi vrea să le uraţi în Noul An chişinăuienilor şi, în general, întregii ţări?

Să ne stimăm și să respectăm eforturile pe care unii le depun pentru o viață mai bună. Toți trăim în acelaș oraș, mergem pe aceleași drumuri și ne folosim de aceleași servicii. În rest, să fim cu toții sănătoși.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here