DIN PRIMA SURSĂ: INTERVIU CU BEJENARU GRIGORE, CONSILIER MUNICIPAL

0
1235
  1. Paleta preocupărilor Dumneavoastră este destul de vastă. Aveţi studii în domeniul transporturilor, dreptului şi psihologiei, activaţi la Summer Tour şi sunteţi Consilier Municipal. În ce domeniu vă regăsiţi cel bine?

Activitatea de Consilier Municipal este o activitate complexă pentru că acolo trebuie să ai vaste cunoștințe. Ţinând cont de faptul că sunt cunoscător teoretic și practic la diferite domenii, așa cum ați relatat în întrebare, consider că activitatea mea in Consiliu este cea mai potrivită platformă pentru folosirea tuturor experiențelor în folosul cetățenilor noștri.

Pentru mine, tot ceea ce face un întreg și fructul (rezultatul) muncii mele, vreau să fie cules prin aportul cu care contribui prin activitatea mea de consilier. Restul sunt munci zilnice, înguste și aduc maximum de beneficiu pentru mine şi angajator. Sunt o persoană care îşi doreşte să aducă mult mai multe beneficii pentru cetățeni. Consider că tot ceea ce am acumulat până acum, în cadrul diferitelor activități, pot pune în aplicare, în folosul tuturor, activând în calitate consilier.

  1. Care sunt problemele principale ale oraşului? Ce proiecte intenționați să propuneți la vot, în timpul apropiat, care au menirea să le soluţioneze?

Din punctul meu de vedere, toate problemele cu care se confruntă cetățenii noștri în mun. Chișinău sunt prioritare: drumuri, transport public, căldură, deșeuri, probleme de sănătate publică, parcuri de distracții pentru copii, grădinițe, problema poluării aerului, problema parcărilor, punctelor culturale… Față de principalele probleme trebuie să avem o abordare extrem de serioasă și durabilă. Problemele orașului sunt de cel puțin 3 categorii. Cu problemele care fac parte din categortia celor urgente, unde nu avem timp nici o zi și trebuie să ne preocupe zilnic. Aici trebuie să depunem toate eforturile în rezolvarea lor. O altă categorie sunt problemele unde urgent trebuie să avem proiecte pe termen mediu, care în următorii ani vor da rezultate. Și a 3-a categorie – acele probleme  care trebuie soluţionate prin analiza altor orașe și capitale, mult mai dezvoltate. Trebuie să gândim proiecte de viitor și să facem o deducție ca peste 10-20 ani să avem viziuni cum să le rezolvăm, când vom ajunge in situația lor.

  1. Cum vi se pare actuala componenţă a CMC şi ce așteptări aveți de la mandatul de Consilier Municipal?

Personal nu consider că prezenţa diferitor partide în componența Consiliului are o importanță majoră, totul depinde de maturitatea și conștiința fiecărui membru și a ideilor care stau la baza acțiunilor lui. Pentru mine orice tip de proiect, indiferent de cine este propus, care poate rezolva problemele fundamentale ale orașului este binevenit și, cu siguranță, va fi susținut. Păcat, însă, că unii consilieri uită că au venit să rezolve problemele cetățenilor şi pun interesele înguste ale partidului mai presus decât interesele oamenilor. Eu consider că interesele tuturor partidelor trebuie să se axeze pe nevoile cetățenilor, pe care-i reprezentăm. Orice lucru care aduce beneficiu pentru orașul nostru, indiferent din partea cui vine, trebuie susţinut, deoarece noi cu toții suntem beneficiari.

Da, din păcate, se mai găsește un frustrat care caută rezolvarea problemelor intrapsihice și frustrările din viață prin isterizarea lucrului în Consiliu și transformă totul în circ. Personal nu am nevoie de nimic decât de rezultate.

  1. Cum credeţi, ce aspect va avea capitala peste patru ani?

Nu sunt prezicător, dar eu îmi doresc și depun tot efortul în susținerea tuturor inițiativelor pentru a schimba Chișinăul. Cetățenii noștri au fost obligați de cei care au distrus orașul să-l accepte așa cum este și mulți sunt deja obișnuiți. Vreau să cred că peste patru ani problema drumurilor, deșeurilor, apei potabile, căldurii, transportului public, sănătatăţii publice, spațiilor verzi va fi rezolvată şi acestea vor fi la un nivel mai mare. Chiar dacă invităm orice expert să ne acorde măcar nota șapte, acum, în domeniile respective, nu primim nici nota trei.

  1. Care sfaturi ale părinților și bunicilor, astăzi, vă servesc drept motto în viață?

Mentorul meu spunea: „Eu am făcut tot ceea ce am putut ca tu să ai ceea ce ai, încearcă și tu să faci pentru ceilalți ceea ce ai dorit și acum nu ai”.

  1. Cunoaştem puţine detalii din biografia Dumneavoastră. Ce detalii, referitoare la acest capitol, pot fi cunoscute de către publicul larg?

Sunt născut în or. Chișinău, la 24 septembrie 1991. În anul 2007 am absolvit școala Medie din satul Ocolina r-nul. Soroca. În 2011 am absolvit Colegiul de Transporturi din Chișinău. Studiile superioare le-am făcut la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) unde am finalizat în 2017 facultatea de Ştiinţe Sociale, Licențiat în științe sociale – programul de studii Psihologie cu specialitatea de Psiholog. În 2019 cu succes am finalizat programul de Master Psihologie Clinică și Consiliere Psihologică. Din 2017 până în prezent sunt student al facultății de drept, frecvență redusă, anul IV.

Am o experiență bogată în diferite domenii:

2013 – 2015 – Ghid Hotelier, Summer Tour Antalya  (Turcia);

2016 – Prezent – Manager PP Exclusiv Media SRL;

2019 – 2023 – Consilier în Consiliul Municipal Chișinău;

Cursuri de formare profesională :

Certificat – TV MR MLD The Nielsen Company;

Certificat – Символдрама – техникасреднейступени C1;

Certificat INTERNAȚIONAL – Psihanaliza de cuplu si familie Rosa Jaitin;

Certificat – Aspecte psihologice ale geloziei patologice și patopsihologia delirului de gelozie;

Certificat – International Republican Institute.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here