Chiar și în perioada de pandemie, Centrul Municipal de Tineret are grijă să educe tinerii Chișinăului printr-o mulțime de activități interactive și originale: lecții, provocări, mese rotunde și concursuri. Este o muncă mare, grea și sistematică, de care vă puteți convinge vizitând pagina de Facebook a centrului. Motorul tututor intențiilor și reușitelor sunt voluntarii. Despre experiența sa și beneficiile voluntariatului ne vorbește Diana Mohamed, voluntară în cadrul centrului.

Alo, Capitala: De cât timp faceţi parte din familia Centrului Municipal de Tineret şi cum a venit iniţiativa?

Diana Mohamed: “Din familia Centrului Municipal de Tineret fac parte deja de jumătate de an, fiind îndrumată de către o prietenă, care frecventează centrul de ceva timp.”

Alo, Capitala: De ce tinerii ar trebui să practice voluntariatul?

Diana Mohamed: “Consider că tinerii ar trebui să practice voluntariatul, deoarece în așa fel își asigură dezvoltarea personală și socială, observă și învață diverse modalități prin care își pot realiza potențialul; obțin cunoștințe, abilități și aptitudini necesare pentru integrarea lor reușită în societate.”

Alo, Capitala: Un autor anonim spunea că: „Voluntariatul este Iubirea în mişcare”. Ce reprezintă pentru Dumneavoastră voluntariatul?

Diana Mohamed: “Pentru mine voluntariatul reprezintă o activitate utilă, cu care îmi umplu timpul liber. Voluntariatul este despre bunătate, dorință, grijă și responsabilitate.”

Alo, Capitala: Care activitate de la Centrul Municipal de Tineret a devenit cea mai memorabilă pentru Dumneavoastră. De ce?

Diana Mohamed: “Cea mai memorabilă activitate de la Centrul Municipal de Tineret este ziua de 22 mai, când am sărbătorit într-un mod grandios 2 ani de activitate a centrului. Ziua a început cu un City Quest, la care au participat echipe din toate cele 5 sectoare ale capitalei. La eveniment au fost prezenți diferiți invitați, care au împărtășit din experiența lor și ne-au încurajat să ne urmăm visele. Evenimentul s-a încheiat cu o muzică extraordinară, care a creat o atmosferă absolut superbă.”

Alo, Capitala: Ce carte aţi recomanda spre lectură cititorilor noştri?

Diana Mohamed: “Spre lectură aș recomanda cartea lui Viktor Frankl  “Omul în căutarea sensului vieții”, în care autorul descrie experiențele sale în lagărele de concentrare naziste, experiențe care l-au făcut să realizeze importanța găsirii sensului în toate formele existenței, chiar și în cele negative.”

Alo, Capitala: Unde vă faceţi studiile şi ce planuri aveţi în domeniul profesional?

Diana Mohamed: “La moment sunt elevă la IPLT “Constantin Negruzzi”, iar după absolvirea liceului îmi propun să studiez la Facultatea de Medicină.

Alo, Capitala: Care sfaturi părinteşti vă servesc drept motto în viaţa de zi cu zi?

Diana Mohamed: “Sfatul care îmi servește drept motto în viața de zi cu zi este “Mai bine să te consumi decât să te ruginești”, pentru că e mai bine să faci ceva productiv, să te dezvolți personal, decât să stai și să aștepți ca totul să vină de la sine.”

Alo: Capitala: Setul întrebărilor blitz:

– Aş vrea?

Diana Mohamed: „ca tinerii să se implice mai mult în activitățile de voluntariat.”

– Sper…

Diana Mohamed: „să apară cât mai multe instituții de acest gen.”

– Cu siguranţă…

Diana Mohamed: „îmi voi prelungi activitatea de voluntar.”

 Cinci cuvinte care vă autocaracterizează?

Diana Mohamed: „responsabilă, punctuală, prietenoasă, comunicabilă, dedicată.”

Cea mai importantă calitate într-o persoană?

Diana Mohamed: „onestitatea.”

Cu ce imagine vi se asociază cuvântul „voluntar”?

Diana Mohamed: „cu imaginea unei societăți sănătoase.”

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here