DIN PRIMA SURSĂ: INTERVIU CU LUDMILA CUTASEVICI, SPECIALIST PRINCIPAL ÎN CADRUL SECȚIEI ANALIZA ȘI MONITORIZAREA DOMENIILOR DE RAMURĂ

0
75

Ludmila Cutasevici ne relatează despre impactul academiei de leadership asupra activității sale profesionale.

De ce ați aplicat la acest curs?

Am aflat de Academia de Leadership Feminin “ Women 4 Leadership” de la o bună colegă, fiind inspirată de ea am hotărât să aplic, deoarece  mi-am  dorit să fac o schimbare și să mă implic activ în procesele decizionale locale și în viața politică din Republica Moldova. Am aplicat la acest curs  pentru a afla mai multe despre strategiile de comunicare, premisele pentru campanii de promovare de succes, scrierea propunerilor de proiecte,  pentru înțelegerea mecanismelor de influență asupra procesului decizional și cooperarea cu agențiile guvernamentale. Motivarea pentru participarea în competiția electorală și în procesele decizionale; comunitatea și mecanisme de dezvoltare locală; dezvoltarea parteneriatelor pentru promovarea egalității de gen; buna guvernare și integritatea alesului public local; elaborarea declarației de misiune etc., au fost alte impulsuri care m-au făcut să studiez la academie.

Ce ați învățat la această academie?

Mereu mi-am dorit să fac o schimbare, să prind curaj și să-mi dezvolt anumite calități, iar Academia de Liderism a fost acel proiect care mi-a dat aripi.

Grație dezbaterilor din cadrul academiei mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare și am învățat tehnici pentru o comunicare eficientă.

Care sunt calitățile pe care trebuie să le posede un lider?

A fi un lider de succes nu este atât de ușor pe cât pare. Trebuie să întrunești o serie de calității: să ai o mentalitate bine echilibrată, să fii orientat într-o anumită direcție. Ca să fii un lider bun, trebuie să ai  următoarele calității: încrederea, puterea de concentrare, transparența, pasiunea, perseverența, bunătatea sufletească și generozitatea.

Având toate aceste calități poți deveni un om de valoare și un lider bun.

Comentați fraza: O persoană se naște lider sau devine pe parcursul vieții?

Nu toată lumea se naște lider, dar oricine poate deveni unul. Nimeni nu se naște lider deodată, încă din copilărie se formează caracterul uman, și la fiecare acesta este diferit,   totul depinde de încrederea în forțele proprii. Pentru a deveni un lider bun este nevoie de multă dorință și ambiție. Liderul se formează pe parcursul  vieții și mereu este în căutarea oportunităților de succes.

Unii lideri sunt ca oamenii de știință, pentru că ei învață din propria experiență, astfel ei învață încercând noi tehnici și aflând ce va funcționa și ce nu va funcționa.

Menționați un lider bun din istorie

Mahatma Gandhi pentru că i-a inspirat pe toți indienii să înțeleagă și să învețe rezistența prin neascultare civilă nonviolentă. El le-a dat indienilor un spirit nou, un sentiment de respect de sine și un sentiment de mândrie față de civilizația lor.

Gandhi a stabilit recunoașterea prin prorpiul exemplu, s-a impus ca sclav al poporului din India, împuternicind publicul larg. El și-a stabilit politica de a practica ceea ce predica, chiar și lucrurile mici, cum ar fi filarea firelor pentru a-și face hainele. El a recurs la o viață simplă și săracă, la fel ca milioanele de oameni din țară, prin urmare, oamenii l-au privit pe Gandhi ca pe unul dintre ei, și-au putut vedea propriile suferințe în el.

Care sunt 5 calități care vă autocaracterizează și care calitate vă ajută cel mai mult în activitatea cotidiană?

Calitățile și defectele ne definesc personalitatea noastră. Nu orice calitate care ne autocaracterizează este apreciată de ceilalți din jur, dar pe parcursul vieții încercăm să ne modelăm caracterul,  fie să fim comozi celor din jur, fie că așa este corect. Calitățile care mă autocaracterizează pe mine sunt: dedicația, comunicarea,  responsabilitatea, onestitatea, pasiune. În activitatea cotidiană cel mai mult mă ajută comunicarea și atenția la detalii, pentru că în activitatea mea de zi cu zi e foarte important cum percepi informația și cum o comunici.

Cum decurge ziua Dumneavoastră de muncă și care este cel mai greu  lucru în activitatea pe care o desfășurați?

Ziua de lucru începe cu examinarea corespondenței (demersuri/petiții și corespondenței oficiale) de intrare/ieșire, examinez adresările în scris a petiționarilor ce solicită audiență la viceprimarii de ramură, în același timp răspund neîncetat la apelurile  telefonice ale cetățenilor care se adresează cu diverse probleme pe care doresc să le soluționeze. Planific și coordonez activități, elaborez diverse acte, consult și audiez zilnic persoanele fizice, agenții economici cu referire la  diverse probleme ce țin de domeniile gestionate de viceprimarii de ramură, cu respectarea integrității profesionale în relațiile cu persoanele audiate.

Domeniul meu de activitate presupune interacțiune zilnică cu toate direcțiile, iar asta presupune că în fiecare zi am un regim de muncă foarte activ și asta-mi place mult. Încerc să transform fiecare dificultate, în provocare și să o gestionez și soluționez cu răbdare.

Una dintre responsabilitățile DVS este examinarea corespondenței și propunerea proiectelor de rezoluție pe corespondența ajunsă în adresa  primarului general și viceprimarilor de ramură. Care sunt problemele cu care s-au adresat  cetățenii cel mai des la Primărie începând cu perioada de pandemie și ce soluții s-au găsit?

Perioada de pandemie ne-a luat prin surprindere pe toți, având implicații fără precedent în plan socio-economic, social. Chiar dacă este o perioadă foarte dificilă pentru fiecare dintre noi, indiferent de starea actuală, cetățenii au apelat la Primăria municipiului Chișinău cu diverse probleme cum ar fi:

  • Un număr mare de  familii și-a pierdut sursa de venit, părinții fiind trimiși în șomaj “ forțat”;
  • Transportul public sistat a creat dificultăți de deplasare spre locul de muncă pentru familiile cu un venit scăzut și mediu;
  • Orarul instabil de circulație al transportului public, acolo unde acesta a fost prezent, a creat dificultăți în accesarea serviciilor de sănătate.
  • Mulții copii au fost lăsați fără supraveghere sau sub supravegherea unor persoane nepotrivite, din cauza închiderii instituțiilor de învățământ, mai ales a celor preșcolare și extrașcolare, ceea ce a sporit gradul de expunere a acestora la diferite situații de risc.
  • Acordarea diverselor ajutoare sociale pentru persoanele în etate.
  • Învățământul la distanță.
  • Salariile/pensiile mici.
  • Corupția, șomajul și sărăcia.
  • Criza economică.
  • Diverse probleme locative, precum și multe altele.

Soluții întreprinse

Desigur, toate problemele parvenite la adresa Primăriei în măsura competențelor funcționale sunt examinate minuțios și soluționate. Astfel încât cetățenii să aibă încredere în activitatea  noastră.

Activați în analiza și monitorizarea domeniilor de ramură. Cum arată situația la acest capitol? Unde  e bine, unde e loc de mai bine și ce schimbări ar fi binevenite?

Una dintre responsabilitățile mele de bază  este analiza în detaliu a problemele descrise în demersuri/petiții, la momentul adresării solicitantului, și propunerea modalității examinării acestora, cu stabilirea responsabililor de executare și termenelor de examinare și răspuns. La adresările solicitanților prin telefon sau verbal, oferim informații referitoare la executarea cererii și modul de examinare a acesteia conform rezoluției aplicate și, după necesitate, intervine către subdiviziunile respective în vederea asigurării executării rezoluției viceprimarului și perfectării răspunsului solicitat în termen.

Întotdeauna este loc de mai bine, de aceea împreună cu colegii  vom depune maxim efort pentru prestarea serviciilor de calitate pentru cetățenii din municipiul Chișinău.

Care sunt trei realizări cu care vă mândriți în mod deosebit?

Cea mai mare realizare și mândrie  a mea este:  Familia, iar  cele  2 fetițe îmi fac viața mai frumoasă și colorată.

O altă realizare de a mea este succesul personal. Consider o realizare importantă satisfacția pe care o am din activitățile pe care le realizez și-mi folosesc timpul și resursele mele în totalitate.

Care  sfaturi oferite de părinți vă sunt de folos în activitate și în viață?

Din păcate părinții mei nu mai sunt lângă mine, au plecat în lumea celor drepți, dar mereu îmi ziceau  să rămâi om în orice împrejurare, „Fă bine altora și binele se va întoarce înapoi la tine în modul în care nu te aștepți”, iar eu într-adevăr cred în legea bumerangului și că omenia și bunătatea vor salva lumea!

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here