Din prima sursă: Ruslan Codreanu

0
796

Ruslan Codreanu:

“Astăzi, am avut o discuție cu șefii întreprinderilor municipale și le-am adus aminte definiția cuvântului întreprindere și că o întreprindere, fie ea și municipală, reprezintă o afacere, o unitate economică care are drept scop obținerea profitului, prestând servicii calitative.

În cazul întreprinderilor municipale din Chișinău, mai mult de jumătate au un rezultat financiar negativ – de ani de zile. Rezultatele negative, din păcate, nu afectează nicidecum salariile șefilor și șefuleților. Care și ei sunt mulți pe metru pătrat.

Am vorbit despre lipsa unui manangement eficient, a unui control intern consolidat, a unei monitorizări. Despre faptul că datoriile întreprinderilor municipale nu intimidează deloc șefii și nu îi oprește în contractarea creditelor, ne mai vorbind despre problema obiectelor patrimoniale (terenurile și clădirile) deținute de întreprinderile municipale.

Am solicitat ca în 3 săptămâni să fie prezentate planuri de restructurare a întreprinderilor. Sau aducem profit, sau reorganizăm, sau lichidăm entitățile care nu aduc nici o valoare în forma existentă.

Îmi doresc pentru fiecare întreprindere municipală – transparență, pagini web funcționale, deschidere față de angajați, cu profit, cu rapoarte trimestriale publice, cu inventarierea tuturor bunurilor. Îmi doresc un Chișinău dezvoltat cu servicii prestate la cea mai înaltă calitate”.

Ruslan Codreanu

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.